Τι σημαίνει βιοδιασπώμενο προϊών και συσκευασία;

Share it:
Βιοδιασπώμενο είναι ένα υλικό το οποίο μπορεί σε συνθήκες κομποστοποίησης να διασπαστεί πλήρως. Η ευρωπαϊκή πιστοποίηση ΕΝ 13432 εγγυάται ότι το υλικό θα ενσωματωθεί πλήρως στο περιβάλλον υπό τη μορφή οργανικών ουσιών, εντός 90 ημερών. Τα βιοδιασπώμενα είδη είναι η καλή εναλλακτική των πλαστικών.

Σ αυτή τη φάση θα μας απασχολήσουν τα φυτικής προέλευσης οικολογικά προϊόντα κατάλληλα για τρόφιμα. Τα αγρο-πολυμερή περιλαμβάνουν πολυζακχαριτες, όπως άμυλα που βρίσκονται σε πατάτες ή ξύλο, και πρωτεΐνες , όπως ορός γάλακτος με βάση τα ζώα ή γλουτένη που προέρχεται από φυτά. Τα πολυσακχαρίδια αποτελούνται από γλυκοσιδικους δεσμούς, οι οποίοι λαμβάνουν μια ημικαιταλη ενός σακχαριτη και το δεσμεύουν σε ένα αλκοόλ μέσω απώλειας νερού. Οι πρωτεΐνες κατασκευάζονται από αμινοξέα, τα οποία περιέχουν διάφορες λειτουργικές ομάδες. Αυτά τα αμινοξέα έρχονται και πάλι μαζί με αντιδράσεις συμπυκνωσης για να σχηματίσουν πεπτιδικους, οι οποίοι αποτελούνται από αμιδικες χαρακτηριστικές ομάδες. Παράδειγμα το πολυγαλακτικο οξυ.

Υπάρχουν παρεξηγήσεις με υλικά άλλα όπως oxo, φωτοδιασπωμενα κτλ τα οποια όχι μονο δεν διασπώνται πλήρως αλλα παραμένουν σε πολύ μικρά τεμάχια στο περιβάλλον χειροτερεύοντας την κατάσταση και διευκολύνοντας την είσοδο των μικροπλαστικών στην τροφική αλυσίδα. Συνήθως τα βιοδιασπωμενα προιοντα αποτελούνται από πολυμερή που προκύπτουν από φυτικά προιοντα πχ άμυλο. Τα βιοδιασπώμενα υλικά μπορούν να διαλυθούν από μικροοργανισμούς (βακτήρια, μύκητες) στο νερό, από το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και από κάποια βιο-υλικά. Γενικά, τα βιοαποικοδομήσιμα πολυμερή διασπώνται για να σχηματίσουν αέρια, άλατα και βιομάζα Αναφέρεται πλήρης βιοαποικοδόμηση όταν δεν υπάρχουν ολιγομερή ή μονομερή. Η διάσπαση αυτών των πολυμερών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το πολυμερές και επίσης το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το πολυμερές. Οι πολυμερείς ιδιότητες που επηρεάζουν την αποικοδόμηση είναι ο τύπος δεσμού, η διαλυτότητα και τα συμπολυμερή μεταξύ άλλων.


Το περιβάλλον του πολυμερούς είναι εξίσου σημαντικό με τη δομή του πολυμερούς. Αυτοί οι παράγοντες περιλάμβαναν στοιχεία όπως το PH και η θερμοκρασία, οι μικροοργανισμοί υπάρχουν και το νερό είναι μόνο μερικά παραδείγματα.





5 λόγοι να αντικαταστήσετε τα πλαστικά στην επιχείρηση σας.


1. Βοηθάμε στη μείωση των πλαστικών


Βοηθάμε και συμμετέχουμε ενεργά στην μείωση των πλαστικών στους δρόμους, στις χωματερές και στις θάλασσες.

2. Ευρωπαϊκά επίπεδα

Βοηθάμε να παραμείνει το προφίλ της Χώρας μας σε ευρωπαϊκά επίπεδα. Οι τουρίστες πλέον απαιτούν την χρήση οικολογικών προϊόντων.

3. Περισσότερα έσοδα

Ανεβάζουμε τον τζίρο της επιχείρησης μας και έχουμε ευχαριστημένους πελάτες.

4. Μειωμένα φορολογικά έξοδα

Το κόστος περνάει στα φορολογικά έξοδα, με ότι και αν συνεπάγεται αυτό.

5. Σύγχρονα εργαλεία


Οι ιδιότητες των σύγχρονων βιοδιασπώμενων προϊόντων εστίασης είναι σαφώς καλύτερες των πλαστικών. Η μηχανική αντοχή η έλλειψη μετανάστευσης υλικού στα τρόφιμα η σχεδίαση και η αισθητική τους τα κάνουν πιο πρακτικά και εύκολα διαχειρίσιμα από τους αρμόδιους υπαλλήλους.

 
Βιοδιασπώμενα καλαμάκια

Τέλος πια με τα πλαστικά καλαμάκια. Τώρα τα νέα βιοδιασπώμενα καλαμάκια από pla τα αντικαθιστούν με θετική επίδραση στο περιβάλλον. Τα οικολογικά καλαμάκια της Biopack-gr κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις EN 13432 πωλούνται στις καλύτερες τιμές της αγοράς αποκλειστικά σε επιχειρήσεις εστίασης.

 
 Σακούλες

Καθώς από 1/1/19 το φορολογικό τέλος για τις πλαστικές σακούλες αυξήθηκε στα 9 λεπτά και το παράθυρο του νόμου για το πάχος των πλαστικών οδεύει προς κατάργηση, οι συνθήκες γίνονται πλέον κατάλληλες για χρήση διασπασμένων σακούλων. Οι σακούλες αυτές αφομοιώνονται πλήρως απ’ το περιβάλλον σε 90 ημέρες. Όσον αφορά την αντοχή τους είναι εφάμιλλη των πλαστικών. Οι βιοδιασπώμενες σακούλες έχουν ευχάριστη υφή και είναι σύμφωνες με όλες τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες για τρόφιμα. Η Biopack-gr, εμπορεύεται και διαθέτει χονδρική όλα τα μεγέθη από οικολογικές σακούλες. Δεν χρειάζονται κωδικό στην απόδειξη και μπορούν να μεταβληθούν αλλά και να διατεθούν δωρεάν στον πελάτη.

Πακέτα delivery οικολογικά


Τον τελευταίο χρόνο στη Ελλάδα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αλλάζουν τα πακέτα φαγητού με οικολογικά πακέτα από ζαχαροκάλαμο. Η ποικιλία σε διάστασης η αισθητική τους και η στεγανότητα που προσφέρουν θα εκτιμηθούν από τους επαγγελματίες αλλά και τους πελάτες. Τα πακέτα από ζαχαροκάλαμο είναι πλήρως βιοδιασπωμενα και κομποστοποιούνται ακόμη και σε οικιακή κομποστοποίηση. Απευθύνονται σε ξενοδοχεία catering και γενικά στις περισσότερες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Χάρτινα ποτήρια

Όλοι μας έχουμε δει χάρτινο ποτήρι. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι ότι το εσωτερικό και η εξωτερική επικάλυψη είναι από φθηνό πλαστικό. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει για αρκετά χρόνια στη άκρη του δρόμου, στη χωματερή και στη θάλασσα. Τα νέα χάρτινα ποτήρια με επικάλυψη PLA είναι μια καλή λύση. Ανθεκτικά σε ζεστά ροφήματα και με καπάκι από οικολογικό υλικό CPLA θα καλύψουν κάθε ανάγκη του επαγγελματία. Τα βιοδιασπωμενα ποτήρια μπορούν να εκτυπωθούν με οικολογικά χρώματα και το λογότυπο του πελάτη.

Οικολογικές συσκευασίες


Είναι γνωστό ότι ο τουρισμός στη χώρα μας περνά σε νέα φάση. Όλο και περισσότεροι επενδυτές διαλέγουν τον τομέα του τουρισμού για να επενδύσουν. Η προσέλκυση όμως υψηλού επιπέδου τουριστών απαιτεί και υπηρεσίες με καινοτομία. Η χρήση των βιοπλαστικών επιβάλλεται πλέον απ’ τους ίδιους τους πελάτες.  Τα είδη εστίασης από άμυλο και άλλα φυσικά υλικά συμβάλουν σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και βοηθούν την κάθε επιχείρηση να ξεχωρίσει απ’ τον ανταγωνισμό.

Αντικατάσταση πλαστικών με άλλα οικολογικά και Κομποστοποιήσιμα

Αντικαταστηστε τις βλαβερές για την υγεία και το περιβάλλον πλαστικές συσκευασίες με νέες οικολογικές από φυσικά υλικά.Η εταιρία μας δίνει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του καθενος .Ένα πιάτο μιας χρήσης από σιτάρι η φύλλο φοίνικα εντυπωσιάζει και ξεχωρίζει.

Οικολογικά προϊόντα μιας χρήσης

Ένα οικολογικό προϊόν μιας χρήσης πρέπει να χαρακτηρίζεται από σύντομο χρόνο διάσπασης. Επίσης δεν θα πρέπει να αλλοιώνει τη γεύση του φαγητού. Τα βιοδιασπωμενα μιας χρήσης  έχουν όλες τις αντοχές και πιστοποιήσεις που χρειάζεται. Μπορούν να μπουν στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά και σε κανονικό φούρνο αντιστάσεων. Αντέχουν σε κατάψυξη και μακρά διατήρηση τροφίμων.

Αποστολή δειγμάτων δωρεάν σε όλη την Ελλάδα

Δείτε τα προϊόντα μας, μιλήστε με τους έμπειρους συνεργάτες μας και επιλέξτε τα δείγματα σε βιοδιασπώμενες συσκευασίες που θέλετε. Σε 2-3 εργάσιμες θα τα παραλάβετε δωρεάν χωρίς καμία δέσμευση.




Πηγή



Ακολούθησε το The RiNas στο Facebook και στο Instagram.

Share it:

Διάφορα

Post A Comment:

0 comments:

Το παρόν blog ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!